Recension: Talk To Me

Talk to Me överraskar oss — på ett skrämmande bra sätt.

Från australiensiska filmstudion Causeway Films kommer en av årets bästa skräckfilmer.

Handling

Talk to Me handlar om Mia, som nyligen gått igenom ett trauma då hon förlorade sin mamma i en överdos. Hon lyckas inte riktigt passa in i något umgänge, men när chansen dyker upp att prova på något de andra inte vågar ser hon sin chans — hon ska prova på den senaste trenden, att komma i kontakt med de döda.

Den som tar i handen och säger "Talk To Me" kommer i kontakt med döda själar.

Genom att hålla en gammal hand och säga "talk to me" öppnas dörren till de dödas värld — och därefter kan man också be dem att stanna. Det är dock viktigt att man inte leker med döden längre än 90 sekunder, för då kan de stanna...

Skådespelare

Huvudrollen som Mia spelas av Sophie Wilde, och vilken prestation hon gör. Hon slits mellan verklighet och hallucinationer, mellan hopp och förtvivlan, och mellan reson och galenskap när hon ser en möjlighet att få träffa sin döda mamma igen.

Mia får allt svårare att skilja på vad som är dödens värld, och vad som är verkligheten.

Utöver henne ser vi Alexandra Jensen i rollen som bästa vännen Jade, Joe Bird som lillebror Riley och Miranda Otto som deras mamma Sue. Alla är riktigt bra i sina roller — speciellt Bird sticker ut när hans karaktär blir besatt. Imponerande.

Omdöme

Den första halvan av Talk to Me håller exceptionellt hög klass, och lyckades skrämma mig rejält. Både smink, skådespel och foto är i absolut toppklass. Även om den tappar fart ju längre filmen går är slutet helt rätt och gör filmen ännu bättre.

Det är inte bara Mia som träffar de döda i Talk To Me.

Sammanfattningsvis är det en välgjord skräckfilm som definitivt är sevärd för alla som gillar skräck — eller som bara vill bli skrämda för en kväll.

Positivt

  •   Snyggt gjord
  •   Övertygande slut
  •   Sophie Wilde i huvudrollen som Mia

Negativt

  •   Tappar lite fart halvvägs

Betyg

Talk to Me får betyget 7 av 10.

Sammanfattning

En av årets bästa skräckfilmer, utan tvekan. Se den!


Artikeln handlar om

Fredrik Lagnetoft
Oftast helt insnöad på filmmusik och foto. Ser helst tunga thrillers, hemska draman och skräckfilmer, men det slinker ner en och annan actionrulle, dålig komedi eller barnfilm ändå.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

    Kommentera den här artikeln