Recension: We're All Going to the World's Fair

Hur läskig är egentligen skräckfilmen We're All Going to the World's Fair?

Det blir enklare och enklare att göra filmer, och på grund av det dyker det också upp smalare och smalare filmer — och We're All Going to the World's Fair kan man absolut säga både ser ut och känns som en "nollbudgetfilm", på gott och ont.

Handling

Filmen handlar om tonåringen Casey (Cobb), som ska göra en utmaning på nätet som kallas för World's Fair Challenge — en utmaning där de som antar den börjar känna övernaturliga symptom som de dokumenterar i videoformat.

Casey med självlysande färg i ansiktet.

Egentligen kanske utmaningen inte handlar om att man faktiskt får övernaturliga krafter, utan snarare att människor på internet låtsas och ljuger för att bli sedda och omtyckta — och ju längre tiden går desto mer desperat blir Casey att bli sedd även hon.

Skådespelare

Den debuterande skådespelaren Anna Cobb spelar huvudrollen som flickan Casey, och hon gör det faktiskt med bravur. Hon känns desperat, osäker och som att hon inte riktigt vet vad hon vill, så i den rollen passar hon faktiskt utmärkt.

En stor del av filmen är i ett mörkt rum framför datorskärmen.

Eftersom filmen handlar om just ensamhet finns det inte så många fler skådespelare än henne, men en person som hon får kontakt med när hon gör utmaningen spelas av Michael J. Rogers, som också visar upp en ensam och desperat karaktär på ett övertygande sätt.

Omdöme

Jag ska vara tydlig med att jag trodde att We're All Going to the World's Fair skulle vara en skräckfilm, och det är det verkligen inte. Det är snarare en ganska intressant (men långsam) studie i hur det är att vara ung nuförtiden, med den ständigt bevakande världen på internet.

Händer det verkligen övernaturliga saker med de som tar sig an utmaningen?

Det är på ett sätt gripande att filmens huvudkaraktär Casey så desperat försöker få folk att titta på hennes videos och att hon gör utmaningen "World's Fair Challenge" i hopp om att bli sedd, men det är tyvärr inte speciellt intressant.

Filmen har inte tillräckligt mycket att säga, eller visa upp, för att det ska få en att höja på ögonbrynen. Förutsägbart och, tyvärr, tråkigt.

Betyg

We're All Going to the World's Fair får betyget 3 av 10.

Sammanfattning

Trots att filmen på ett bra och ganska gripande sätt porträtterar desperationen i att synas online och att hitta sin identitet i världen, har den inte så mycket att komma med. Den känns både tråkig, för lång och för vag för att vara intressant som varken thriller eller skräckfilm.


Artikeln handlar om

Fredrik Lagnetoft
Oftast helt insnöad på filmmusik och foto. Ser helst tunga thrillers, hemska draman och skräckfilmer, men det slinker ner en och annan actionrulle, dålig komedi eller barnfilm ändå.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

    Kommentera den här artikeln